Sett av tid til brannsikkerhetsarbeid

Sett av tid til brannsikkerhetsarbeid


Mange av oss oppholder seg ekstra mye hjemme om dagen på grunn av koronaviruset. I den forbindelse har brannvernforeningen kommet med en rekke tips og anbefalinger til brannvernarbeid man kan foreta seg i hjemme. 


Situasjonen vi er oppi kan fort føre til mer påkjenning på det elektriske anlegget, mer vedfyring, mer levende lys, mer matlaging, m.m. Derfor er det ikke bare lurt, men rett og slett nødvendig å ofre brannsikkerheten noen tanker også akkurat nå. Ikke minst er det en kjempegod anledning til å prate om brannsikkerhet i hjemmet, når alle uansett er samlet. 


Om det høres veldig tørt og kjedelig ut, søk opp Brannbamsen Bjørnis eller Brannvernforeningen på Youtube eller Facebook. Der ligger det mange fine videoer som er både lærerike og interessante. 


Forøvrig har nettsiden til Brannvernforeningen mye nyttig informasjon, som du nå har en ypperlig mulighet til å sette deg inn i.

Her har du noen tips til oppgaver du kan finne ut av:

- hvordan type håndslokkeapparat er det krav om i boligen/hytta?

- har du nok røykvarslere i huset, og kan du høre de?

- klarer alle i hjemmet å klatre ned rømningsstigen? 

- er det lenge siden kjøkkenviften ble rengjort?

- hvordan står det til med brannsikkerheten og rømningssituasjonen hos din gamle mor/far, eller hos dine barn som bor på hybel? 

 


Les mer på nettsiden til Brannvernforeningen.Sikker hverdag finner du også mange tips og råd om brannsikkerhet.